De Geschiedenis

Over de geschiedenis van Studenten Bigband Nijmegen valt nog niet heel te vertellen. ‘Goed verhaal, Lekker kort’ is hier misschien het beste op zijn plek.

In 2016 opgericht door Roy ten Berge en Berend van Deelen, beide studenten Kunstmatige Intelligentie, beide met de visie Cultuurstad Nijmegen opnieuw op de kaart te zetten, maar nu binnen de Bigbandwereld. Beide vonden het een groot gemis, en gezien de zeer succesvolle studentenbigbands in Nederland, dachten zij dat Nijmegen daarmee niet achter kon blijven. Na een grote vlaag auditierondes is er een band ontstaan van 20 studenten en zijn zij in oktober 2016 begonnen met de eerste repetitie.

Berend van Deelen (21 jaar bij de oprichting) is de eerste muzikaal leider van het gezelschap. Met een enorme passie voor het dirigeren en schrijven van muziek voor de bigband, heeft hij hen naar het eerste (zeer succesvolle) optreden geleid in het Cultuur Cafe op de Campus in Nijmegen. Daarmee was het eerste project genaamd “Hyped” (20 januari 2017) afgesloten en is er een goede basis gevormd voor meer, veel meer.

Ondertussen is de bigband alweer een stuk verder en hebben er verschillende uitbreidingen van de bigband plaatsgevonden. Nieuwe muzikanten, maar ook nieuwe eigen instrumenten. Met al enorm veel ideeën voor de toekomst, speelt deze bigband er flink op los en zijn zij niet te stoppen!

Lijst van dirigenten:

2016 – heden: Berend van Deelen