Nijmegen Fusion Orchestra

Bigband

Voor dit bijzondere project zijn de Studenten BigBand Nijmegen (SBBN) en het Studenten Symfonie Orkest Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum (CMC) een samenwerking aangegaan. De naam ‘Nijmegen Fusion Orchestra’ is speciaal gekozen voor deze samenwerking. Het NFO bestaat uit ongeveer 40 muzikanten, voornamelijk studenten van de Radboud Universiteit te Nijmegen met de leeftijd tussen de 18 en 28 jaar. De eerste succesvolle samenwerking van het NFO was in juni 2018 met twee uitverkochte concerten in de Nijmeegse Jazz club Brebl (foto). Photo by Veerle Bastiaanssen

Nijmeegse Jazz club Brebl (foto). Photo by Veerle Bastiaanssen

Muziek

Het genre van de muziek die gespeeld wordt valt onder Fusion; een mix (fusie) tussen jazz, soul, pop en funk. We spelen twee sets van ongeveer 45 minuten per set. De eerste set bestaat uit een volledige vertaling van het album ‘Sylva’ van Snarky Puppy en het Metropole Orkest [YouTube].

Bijzonder aan deze uitvoering is dat de muziek volledig gearrangeerd is door de bandleider (Berend van Deelen) en trompetist (Willem de Wit) van de bigband. De tweede set zal bestaan uit meer pop/disco-georiënteerde nummers en zal aangevuld worden met zang.

Omdat het project in 2018 zo enorm succesvol was en iedereen zo enthousiast was, is het idee ontstaan voor een gezamelijke tour in de zomer van 2019 naar Berlijn. Een commissie bestaande uit leden van SBBN en CMC zijn druk bezig met het organiseren van deze tournee.
Donaties: De Sponsorbus

U kunt ons helpen de tournee mede mogelijk te maken. Dit kunt u doen door een buskaartje voor een van de orkestleden en/of een van de instrumenten te kopen. Een buskaartje koop u al vanaf €5,- ! Als dank voor je aankoop ontvangt u van ons een videoboodschap vanaf de tourneelocatie! Koopt u voor minstens €50 aan tickets? Dan ontvangt u van ons twee vrijkaartjes voor ons pre-tourneeconcert op maandag 8 juli in cultuurzaal C.

Kaartjes

Via deze link komt u op de website van het Nijmeegs studentenorkest CMC waar u de ‘buskaartjes’ kunt aanschaffen!
Werkacties

Om deze tournee te realiseren zijn we druk bezig met het doen van werkacties, verzorgen van optredens en het binnenhalen van subsidies.

Zo waren wij afgelopen december de gelukkige winnaars van de oliebollenactie van de Radboud Universiteit! [Nieuwsbericht] Met deze actie wordt geld geworven om de droom van een studie- of studentenvereniging te verwezenlijken. In de week van 10 t/m 14 december hebben wij met de vereniging daarom over de hele campus oliebollen verkocht!

Daarnaast stond het NFO met een strijkkwartet en jazzcombo op een gala van een grote studievereniging in Nijmegen.

Bent u geïnteresseerd om het Nijmegen Fusion Orchestra verder op reis te helpen door middel van een donatie? Of heeft u een evenement waarbij een strijkersensemble, jazzcombo, bigband of DJ een mooie aanvulling zou zijn? Of heeft u simpelweg een paar handen nodig? Wij zijn nog op zoek naar werkacties! U kunt contact opnemen met ons via nijmegenfusionorchestra@gmail.com.