Eigen Werk

De muzikanten van de SBBN hebben meer in huis dan alleen het bespelen van een instrument. Er zijn bijvoorbeeld arrangementen gemaakt door Willem de Wit, Bas Maartense, Jeroen Vermazeren, Noud Emonts en natuurlijk Berend van Deelen. Ook zijn er stukken gecomponeerd door onze leden. 

Zie hieronder een overzicht van de stukken die voor én door onze leden zijn gecomponeerd:

Nee Dan! – Berend van Deelen

Nee dan is een compositie van Berend van Deelen speciaal voor de Studenten Bigband Nijmegen. Het nummer is een fris funk nummer met fusion invloeden. Het uitgangspunt is een funky swing 16 piano groove. 

Insomnia – Berend van Deelen

Insomnia is een stuk geïnspireerd door het proces dat iemand doorgaat als deze niet kan slapen. Eerst probeert de persoon tot rust te komen, maar raakt gefrustreerd als dit niet lukt. Op het top van de frustratie valt de persoon toch in slaap, maar… daar gaat de wekker alweer.

Åses Død – Berend van Deelen

Åses Død is een bewerking van deel uit de Peer Gynt suite van Grieg door Berend van Deelen. In deze fusionballad gaat het verhaal van het stuk over twee mensen die verliefd worden op een begrafenis. In de muziek wordt dit vormgegeven door een bitterzoet liefdesduet tussen bugel en euphonium.

Hard en Zielig – Willem de Wit

De opening bouwt snel op in zowel sterkte als polyritmiek en mondt uit in een rustig deel waar sfeer belangrijker is dan puls. Na de solo en het koperintermezzo worden ritmische elementen uit het begin herbruikt op een agressievere wijze. De ‘double time’-passage en lyrische melodie brengen het stuk naar een climax waarna het in korte tijd uitsterft tot alleen nog de trombones klinken.