Meespelen?

De SBBN is natuurlijk een bigband die bestaat uit studenten. Hierdoor hebben wij altijd een grote doorloop van muzikanten. Dit betekent dat wij meestal op zoek zijn naar nieuwe enthousiaste en getalenteerde musici! Een actueel overzicht van openstaande posities vind je op deze pagina en voor de meest actuele informatie kun je terecht bij onze Facebook. Mocht er geen vacature zijn voor de betreffende positie dan kun je evengoed aanmelden zodat wij contact met je op kunnen nemen zodra jouw positie vrijkomt!

VeerleBas Photography

Als lid heb je de keuze om voor onbepaalde tijd mee te spelen, of om aan een enkel project mee te doen. Elk semester hebben wij één project met een uitvoering in respectievelijk januari/februari en juni/juli. Repeteren doen we in het centrum van Nijmegen: we zijn iedere maandag van 19:00-21:45 te vinden in wijkcentrum ’t Oude Weeshuis aan de Papengas 8. We gaan hier volle bak tegenaan met uitdagende muziek en veel gezelligheid.

We zijn een studentenbigband, dus naast het delen van onze passie voor muziek maken we natuurlijk ook ruimte voor sociale bezigheden, zoals onze wekelijkse nazit, maandelijkse borrel en de legendarische repetitieweekenden!

Ben jij een enthousiaste student aan de HAN of de Radboud Universiteit en zoek je een nieuwe muzikale uitdaging in Nijmegen? Meld je dan bij ons aan!

De audities voor de vacatures voor de bigband vinden plaats op dinsdag 11 februari. De auditie duurt ongeveer 20 minuten en bestaat uit een of twee auditiefragmenten gekozen door ons en een auditiefragment gekozen door jou. Na 22 januari zul je de auditiefragmenten ontvangen wanneer wij je aanmelding hebben ontvangen.


Vacatures vanaf februari 2020

  • Gitaar
  • 1e tenorsaxofoon
  • Trombone
  • Trompet

Project in megabezetting!

Vanaf februari 2020 gaat de Studenten Bigband Nijmegen aan de slag met een project in een megabezetting, namelijk een bigband met extra strijkers. We spelen we lange sets met lichte muziek. Het resultaat is een super dansbare en muzikaal uitdagende show in Doornroosje (!) op vrijdag 10 juli.

Mocht jij lichte muziek willen spelen met de SBBN in een supertoffe zaal, dan is dit project wat voor jou! Er zijn enkele vacatures voor eerste en tweede viool, altviool en cello. 19 februari zijn de projectaudities en daarna is er elke maandagavond repetitie.

Auditie

De auditie voor de strijkers zal plaatsvinden op woensdag 19 februari. De auditiecommissie zal bestaan uit een strijker met ervaring in lichte muziek, de dirigent en een bestuurslid. De auditie duurt ongeveer 15 minuten en bestaat uit 2 auditiefragmenten gekozen door ons en 1 auditiefragment van ongeveer 2 minuten gekozen door jou. Tijdens de auditie zul je meespelen met de opname van onze auditiefragmenten, dit mag ook bij je eigen fragment.

Dit zelfgekozen stuk mag zowel klassiek als licht zijn. Kies een stuk dat goed bij je niveau past, je komt waarschijnlijk beter uit de verf als je iets speelt waarbij je je op de secundaire zaken kan richten (timing, dynamiek, sound, articulatie, etc.), dan als je iets heel moeilijks speelt dat maar net lukt qua noten waardoor je aan deze zaken voorbij gaat. Na 22 januari zul je de auditiefragmenten ontvangen wanneer wij je aanmelding hebben ontvangen.

Goed om te weten!
Open repetitie: 3 februari 2020
Strijkersauditie: 19 februari 2020
Datum optreden: 10 juli 2020
Datum extra optreden: 28 mei 2020
Maandag repetitie (strijkers vanaf 2 maart 2020, repetitieschema)
Data extern repetitieweekend: 17 april tot en met 19 april 2020
Kosten: 50 euro (repetitieweekend)

Projectvacatures vanaf februari 2020

  • 1e viool
  • 2e viool
  • Altviool
  • Cello

Open Repetities

Elk half jaar (in september en februari) houden wij open repetitie waar je vrijblijvend kunt komen meespelen. Neem een kijkje bij de beste (studenten) bigband van Nijmegen! Stuur een mailtje naar bestuur@sbbnijmegen.nl als je naar deze repetitie wil komen dan zorgen wij ervoor dat er partijen voor je klaarliggen.

Open repetitie 3 februari