De Geschiedenis

Ondanks dat we nog niet zo lang bestaan, valt er toch al het een en ander te vertellen over de SBBN. Van uitverkochte shows in Brebl, tot zwetende volle zalen in Berlijn: we hebben de afgelopen tijd al veel mooie dingen neer mogen zetten.

Het begon in 2016 met Roy ten Berge en Berend van Deelen. Deze twee vrienden raakten tijdens een borrel van hun studie aan de praat over hun gezamenlijke passie voor muziek. Al snel bleek dat ze het een groot gemis vonden dat er in Nijmegen nog geen studentenbigband was. In andere studentensteden waren deze bands al veelvuldig te vinden en dat moesten ze in Nijmegen ook maar eens gaan doen. Na een grote vlaag audities vond in oktober 2016 de allereerste repetitie plaats. Gaandeweg het eerste project kreeg de bigband vorm. 

Na een eerste optreden bij het afscheid van de voormalig collegevoorzitter van de RU, gaven we in januari 2017 ons eerste eigen optreden. Met een band van 20 muzikanten traden we op in een goedgevuld CultuurCafé, met als thema ‘Hyped!’. Dit eerste optreden was meteen een succes en het smaakte zeker naar meer. En er zou ook nog veel meer volgen.. 

Ondertussen zijn we namelijk een aantal jaar verder en hebben we veel hoogtepunten toe mogen voegen. Zo hebben we samen met een deel van het Nijmeegs Studentenorkest CMC twee (!) uitverkochte shows mogen geven in Brebl! Deze samenwerking beviel zelfs zo goed, dat we hier in de zomer van 2019 een heuse tournee aan toe hebben gevoegd. Als het Nijmegen Fusion Orchestra (NFO) zijn we Berlijn onveilig gaan maken, met twee zeer geslaagde shows als gevolg! Ook zijn we mooie samenwerkingen aangegaan met pianist en componist Martin Fondse en het Dutch Jazz Choir (voorheen Fontys Jazz Choir). 

Naast onze eigen projecten hebben we ook andere mooie optredens neer mogen zetten. Zo hebben we tot twee keer toe kunnen shinen in Doornroosje als het voorprogramma van het Nederlands Studenten Jazzorkest (NSJO), waren we al twee keer te gast op de Music Meeting en hebben we, opnieuw met het CMC, mogen spelen in de Vereeniging. Daarnaast hebben we al de nodige gala’s, feestjes en andere aangelegenheden mogen opluisteren met onze muziek! 


Benieuwd waar we allemaal gespeeld hebben?

Benieuwd naar (bewegende) beelden en geluid? Check dan onze foto’s en video’s!


Lijst van dirigenten:

2016 – heden: Berend van Deelen